De eerste week Nieuw Zeeland
Door: Peter
Blijf op de hoogte en volg Peter
18 December 2025 | Nieuw Zeeland, Waihi Beach
De vlucht naar Nieuw Zeeland is niet niks. Eerst 12,5 uur vliegen naar Singapore, een kleine twee en een half uur overstap tijd en daarna weer eens tien uur naar Auckland. Tja, je moet er wat voor over hebben.
In Auckland de eerste nacht in een mooi ruim motel geslapen en daarna is het grote moment om de camper op te halen dat de komende vijf weken ons huisje gaat worden. De camperverhuurder zit op loopafstand van het motel. Na de nodige uitleg waarvan niet alles blijft hangen rijden we eerst naar een grote cash [e-38] carry achtige supermarkt om wat eten en drinken in te slaan. Dan echt op pad. Het rijden is wel even wennen. Links rijden gaat me wel goed af maar ik had nog nooit in een automaat gereden. Behalve dat ik bij voorzichtig inparkeren bijna op een andere auto knal gaat het verder wel goed.
Eerst de drukte van Auckland uitrijden en dan het Nieuw Zeeland waarvoor we gekomen zijn: rustige wegen door de ongerepte natuur. Op de eerste camping gelijk een prachtige plek met zeezicht. Een stukje over het strand gewandeld en dan vroeg slapen want de jetlag zit er goed in.
Hoewel we vroeg wakker worden hebben we geweldig goed geslapen. We rijden naar de Whangarei Falls. Daar een kleine wandeling langs de waterval. Het is lekker weer en uitgesproken rustig bij deze prachtige toeristenattractie. Waar vind je dat nog.
Door uitgestrekte heuvelachtige landschappen rijden we naar het noorden tot het plaatsje Pukenui. Ook hier weer een plekje met zeezicht.
We willen het noordelijkste bereikbaarste puntje van Nieuw Zeeland bezoeken en dat is Cape Reinga. Over een rustige slingerende weg bereiken we dat. Een relaxte wandeling brengt je dan naar de vuurtoren en het uitzicht punt over de Stille Oceaan. Over hetzelfde weggetje rijden we weer terug en zakken weer verder af naar het zuiden.
Wanneer we een uur moeten wachten op de ferry naar Rawena besluiten we daar ook maar te overnachten op de camping waar we ook weer heel mooi aan het water staan.
Er zijn in dit gebied bossen met de reusachtige oude kauribomen. Die willen we natuurlijk graag zien. Op drie plaatsen lopen we het bos in. Echter niet voordat wij de wandelschoenen hebben schoongemaakt en ontsmet want een vernietigende schimmel heeft helaas al veel kauribomen dood laten gaan. Met het schoonmaken en ontsmetten van de wandelschoenen hoopt men verdere verspreiding tegen te gaan. En terecht want er staan hier reuzen tussen de 1.250 en 2.500 jaar oud en dat zijn tocht echt imposante bomen. De grootste is de Tane Mahuta van 51 meter hoog en een omtrek van bijna 14 meter!
Het wordt nog een lange dag want de navigatie geeft campings aan die helemaal niet bestaan. Uiteindelijk belanden we in Orewa op een camping met heerlijke warme douche. Daar waren we wel aan toe gezien het aan het eind van de namiddagregenachtig was en wat koeler.
Door de spits van Auckland gaan we naar het schiereiland Coromandel om in Coromadel Town te kamperen. De kustweg van Coramandel is als in een goede autoreclame. We stoppen regelmatig om van de machtige uitzichten te genieten. Coromadel is van oorsprong een gouddelvers plaatsje maar nu een gezellig toeristendorpje met leuke pubs en restaurants.
We zijn nog niet klaar op Coromandel schiereiland. En is hier een fraaie rotsformatie aan de kust. Cathedral Cove genaamd. Daar gaan we heen. Wat een geweldige omgeving weer. We wandelen over een strak geasfalteerd paadje langs een bos van boomvarens en na nog heel wat traptreden komen we bij een idyllisch strandje met daareen kalkstenen rotsformatie die als een tunnel over het strand staat.
Na dit heerlijke uitje weer in de camper. Die ons redelijk op tijd in Waihi Beach brengt waar we vannacht slapen.
Groeten, Peter en Marly
18 December 2025 - 09:49
Corrie Van Boheemen:
Prachtig land zo te zien Marly en Peter.
Geniet ervan, mooie fotos ook
18 December 2025 - 10:00
Anja Grijze :
Ziet er weer fantastisch uit.
18 December 2025 - 11:15
Ria Kaptein :
Prachtig!
18 December 2025 - 11:18
Joke Baars:
Leuk verslag! klinkt geweldig [e-1f44c][e-1f3fb] Ik geniet een beetje mee [e-1f60a]
inderdaad wel een lange reis maar zo te horen de moeite waard [e-1f609]